Forside


Voksen uge

Uge 30:   20-27. juli.

Lad os mødes på en uges lækker sommerlejr - og samtidig snakke om, hvordan vi får et godt liv.

Vi stresser af - og oplever, at vi er en del af naturen - og får tanker om, hvad vi egentlig vil. Man kan deltage meget aktivt, men også mere afslappet, hvor man er tilskuer og tilhører, der bare gør sig sine egne tanker.

Alle deltager på skift i madlavning, opvask mm. Vi har fokus på økologi og sundhed. Ingen alkohol, ingen sodavand, ingen tobak, men lækker mad og saft af frisk frugt. Og så er der kaffe, te og urte te - samt lækker kage.

Programmet kan ændre sig, og rækkefølgen kan blive en anden. Det handler om, at vi skal blive inspireret - og så snakke med hinanden om, hvad vi tænker og føler - for at blive klogere på, hvad vi selv vil. Vi stræber efter, at snakken ikke bliver flyvske visioner; men at vi byggere videre på, hvad enhver af os har oplevet og erfaret. Og så er det vigtigt, at vi hygger os, har det sjovt og har tid til at knytte nye venskaber.

Hver morgen er der morgendans for de friske fra 7:45-8:00 inden morgenmaden. Musikken, rytmerne og tempoet er forskellig fra dag til dag.

Cykelrute ad det gamle jernbanespor og af smukke landeveje fra Næstved station til lejren

Programmet er ikke lavet færdigt.

Lørdag

Ankomst i løbet af dagen. Der er frokost og kaffe/te/kage om eftermiddagen til dem, der kommer tidligt - elles aftensmad kl. 18. Der er tildeling af sovetelt (eller man slår sit eget op). Udlevering af underlag, sovepose, lagenpose eller lignende til dem, der har bestilt. Om aftenen er der rundtur i lejren med information om faciliteter og hygiejne mm. - og bagefter samling omkring bålet eller i mødeteltet, hvor der er velkomst og præsentation mm.


Søndag

Formiddag

Rundtur i frugtplantagen og i grøntsagshaven med information om natur og økologi.

Skovvandring i små grupper med poster, hvor man får spørgsmål om økologi, som man skal snakke om indtil næste post.

Samling og snak om spørgsmålene.

Eftermiddag
Vejledning i brug af køkkenteltene - og information om fødevarer, opbevaring, madlavning, opvask mm.

Små hold får til opgave at lave en lille vegansk kage. Bedømmelse og udnævnelse af det hold, der har klaret det bedst. Kaffe og te.

Foredrag af Tommy Falkeøje om organisk-biologisk, biodynamisk, økologisk, natural farming og permakultur dyrkning.


Aften
Lejrbål (hvis vejret tillader det - ellers inde i telt).
Bålsange. Kaffe, te og kage. (hver aften).

Anders Lindgård fortæller om Kysøko økologiske frugtplantage, som han og Susanne Hansen startede i 2008.

Ro i lejren senst kl. 23


Mandag

Michael Jensen og Agnete Hoffmeyer har i mange år besøgt Blackfoot stammen i Canada og deltaget i "Path of the Buffalo Sundance" under ledelse af den spirituelle leder Pablo Camille Russell, som har en vision om en anden vej - ”Bisonens vej” - hvor man er mere i forbindelse med moder jord og naturen omkring sig, den spirituelle verden og ikke mindst sig selv.

Formiddag
Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla.

Eftermiddag

Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla.

Efter pausen
Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla Bla bla bla bla.

Aften Bålsange (omdelt sanghæfte) med guitar.


Tirsdag

Formiddag

     

Fra 1913 til 1920 modtog Johanne Agerskov er række budskaber fra den åndelige verden. Hendes mand Michael Agerskov udgav dem i bogform i 1920 med titlen Vandre mod lyset. Det er et budskab til menneskeheden fra den oversanselige verden. NN vil fortælle om, hvad det handler om - og især hvad vi skal lære, for at vi kan genskabe et guddommeligt rige på jorden.

Eftermiddag
Victor Flemming Skjold Jensen vil fortælle om sine oplevelser og erkendelser: "I 20 år har jeg gået ud af min krop om natten til andre dimensioner (planeter, galakser og parallel universer). I de første 15 år har jeg fået undervisning og arbejdsopgaver. Og i de sidste 5 år har jeg selv undervist om natten på mange planer. Jeg vil fortælle om skaberen før han skabte det vi oplever som big bang, og hvorfor det skete, og hvorfor jorden er, som den er nu. Jeg vil også komme ind på fremtiden - hvad er udfordringen, hvad skal vi?"

     


Efter pausen gruppesnak: Udvikler menneskeheden sig frem til en verden med fred, retfærdighed og kærlighed - og hvordan bliver dagligdagen så?


Aften
Alle går i skoven og finder en gren. Tilbage på lejren vikler man stof om den ene ende og stikker ned i opvarmet parafin, så man får en fakkel. Når det er blevet mørkt: Alle står med en fakkel. Vi danner en cirkel. Rituel sang om fred på jorden.


Onsdag

UdflugtsdagMulighed 1: Cykeltur nord for lejren i det smukkeste bakkede landskab - langs med Tystrup-Bavelse sø - til den kunstige badestrand. Kun for dem, der medbringer egen cykel.

     

Mulighed 2: Gå gennem skoven til Susåen. Sejl i kano til Næstved. Tag bus tilbage til Kyse. Gå 2 km til lejren. Man betaler 385 kr. pr. kano, hvori der kan sidde op til 3 voksne.

     

Mulighed 3: Bil eller bus til Bisserup Strand. Der er kun få sten i vandet. Og der er bod, hvor man kan købe grill, is og sodavand.

     


Hvis vejret er dårligt - og vi skal være inde, er der maleri på programmet. Man vælger én af kategorierne:

1) Indre barn. Højrehåndede maler med venstre hånd, og venstrehåndede maler med højre hånd. Man maler kun, når man er i kontakt med sit indre barn.
2) Protest. Maleriet taler til følelserne og udtrykker frygt, harme, fortvivlelse eller afmagt. Maleriet fokuserer på det negative: det, som vi gerne vil af med.
3) Opråb. Her udtrykkes håb, drømme, vilje, muligheder. Maleriet fokuserer på det positive: det, som vi gerne vil opnå - og som vi tror kan blive til virkelighed.

Efter formiddagspausen hænges malerierne op sammen med en lap papir til point, hvor andre kan sætte en lille lodret streg, hvis man kan lide maleriet.

Om eftermiddagen er der præsentation, tale og interview højlydt med dem, der har fået flest point. Eventuelt med mikrofon og højtalere, så alle kan høre.

Én fra hver kategori sætter sig i et panel sammen med en ordstyrer - og der debatteres, hvordan man kan bruge de 3 kategorier, hvis man vil nå ud til fremmede mennesker med et budskab.


Sen eftermiddag og aften

     

Rolf Bjerre står for en session om græsrodsorganisering, samarbejde og åbning af ny bevidsthed.
Mere tekst kommer.


Torsdag

     

Personlig udvikling, terapi, energi, forvandling har været populære emner fra 70'erne indtil i dag.
Tommy Falkeøje fører os igennem en del af det som leg, foredrag og gruppesnak.

Formiddag. Før formiddagspausen laver vi bioenergetiske øvelser og HU-meditation. Efter pausen laver vi rebirthing og totalorgasme øvelser. Man kan deltage som tilskuer, som leg eller som terapeutisk aktiv.


Eftermiddag. Før eftermiddagspausen er der foredrag om de 3 bevidsthedsspaltninger, der fandt sted i 1400-tallet, 1800-tallet og i 1990'erne - og som børn i dag gennemlever i 1-2 års alderen, 3-4 års alderen og 10-14 års alderen. Det følges op med historier om de revolutionære bevægelser, som var en reaktion imod det i 1700-tallet og i 1960-70'erne, som begge gange var inspireret af gammel indisk kultur. Og om de nye revolutionære bevægelser i USA, som også er en reaktion imod det, og som er inspireret af gammel kinesisk kultur.

Efter foredraget er der dans, hvor formiddagens øvelser kombineres med eftermiddagens tanker.

Efter pausen fortæller Iben Lassesen om shamanisme og trommerejse.

Aften
Mulighed 1) Trommerejse. Iben afholder en shamanistisk session om at mærke dyret i sig selv.
Begrænset antal deltagere.

Mulighed 2) Snak i grupper om vilje og lyst.

Mulighed 3) Kropsøvelser.

     

Babeth Berdiin står for en session med titlen: Kropsøvelser på vej mod harmoni og en positiv sundhedstilstand.


Fredag

Forrmiddag. Vi starter dagen med det, som i 1970'erne satte skub i kulturrevolutionen. Dengang hed det Encounter Groups. Man sidder i en gruppe på 7-20 personer. Idéen er, at man skal smide sine politiske og sociale masker - og i stedet udtrykke sine virkelige følelser. Én person sidder foran en halvcirkel af de andre. Han eller hun fortæller om sit liv, sine erfaringer, erkendelse og nuværende udfordringer. De andre afbryder, når personen bevæger sig ind i abstrakte tanker og samfundsmæssige normer - og stiller i stedet spørgsmål om vilje, lyst, håb og engagement. Det er kun nogle få, der når at være i centrum. Andre må nøjes med at stille spørgsmål eller bare lytte.

     

Efter formiddagspausen er der skovvandring i små grupper med poster, hvor man får spørgsmål om parforhold og grupper, som man skal snakke om indtil næste post.

Eftermiddag. Babeth Berdiin faciliterer gruppearbejde: Kvindegrupper: Er kvindefrigørelsen endt med, at man bare skal opføre sig som mænd? Mandegrupper: Skal mænd i dag bare være en anden rangs kvinde? For begge grupper: Hvad er ægte frigørelse? Efter pausen er der blandede grupper af kvinder og mænd og snak om: Hvad kan vi gøre sammen?

     

Aften. Snak om Ølejrbevægelsen og om Gro projektet.


Lørdag

Oprydning og afrejse.

Ændringer i programmet kan forekomme.Du kan også deltage i Terapeutisk Festival:


Terapeutisk Festival

   

Vi holder til på Kysøko, hvorfra vi køber lækker frugt.